Traineeship HR/Payroll Consultant

Dit bieden wij

Bij het succesvol doorlopen van het traineeship, bieden wij jou een baan aan;

Een afwisselende baan; jij gaat bij verschillende opdrachtgevers aan de slag;

Ontwikkelingsmogelijkheden;

Werken, leren én geld verdienen tegelijk;

Een eigen laptop;

Fijne werksfeer met veel ruimte voor gezelligheid;

Een diploma;

Gezellige borrels en bedrijfsuitjes;

Jaarlijks 25 vakantiedagen o.b.v. fulltime dienstverband.

Dit vragen wij van jou

Minimaal MBO 4 diverse studierichtingen zijn welkom of HBO werk- en denkniveau opgebouwd door een combinatie van opleiding en ervaring;

Het is een pré als je in het bezit bent van een rijbewijs B;

Gedrevenheid, accuratesse en leergierigheid maken onderdeel uit van wie je bent;

Iemand die past in onze kernwaarden:

 • Enthousiast: We zijn gedreven over wat wij doen en dat vind je terug in de energie en kracht waarmee wij te werk gaan. Voor onszelf en voor onze relaties.
 • Betrouwbaar: We komen niet alleen onze afspraken na, we gaan ook vertrouwelijk om met alle gevoelige informatie die wij in ons beheer hebben.
 • Betrokken: We kunnen op elkaar bouwen en staan voor elkaar klaar. Dit zorgt voor een sterke basis. Dit geldt niet alleen binnen ons team, ook met onze klanten denken wij altijd mee.
 • Flexibel: We zijn benaderbaar, denken in oplossingen en staan open voor verandering en nieuwe mogelijkheden.

Let op: een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Iets voor jou?

Heb je onlangs je studie afgerond en lijkt jou een baan in de richting Human Resources (HR) interessant, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen in HR? Of ben je gestopt met je opleiding, maar wil je wel graag verder leren? Of ben je nog niet zo lang geleden begonnen met werken, maar zou je graag iets anders willen doen? Dan is het traineeship tot Human Resources / Payroll Consultant bij de TOSS Academy iets voor jou!

Wat wordt jouw rol?

De HR-afdeling en salarisadministratie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom is ons traineeship een combinatie van beide. Hoe beide afdelingen reilen en zeilen en waarom een goede administratie van essentieel belang is, gaan wij je leren.

De juistheid en tijdigheid van de salarisverwerking is iedere maand weer een belangrijk doel. Zonder jou krijgen de medewerkers van onze klanten niet betaald!

Je leert het overzicht te houden over en inzicht hebben in het werkproces. Verder leer je om te gaan met onverwachte knel/aandachtspunten en piekmomenten.

Wet- en regelgeving op het vlak van arbeidsrecht is sterk aan verandering onderhevig; zeker de laatste paar jaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat klanten veel naar een Payroll Consultant komen met de vraag: “hoe zit dat ook alweer”?, variërend van CAO issues, arbeidscontracten, lease auto’s, werkkostenregeling, ziektekostenregeling en ga zo maar door.

Als Trainee leer jij hoe je gevraagd en ongevraagd advies geeft over de vraagstukken.

Jouw taken

De correcte verwerking van medewerkersgegevens in het systeem en zorgen dat de salarisgegevens goed staan, zodat aan het einde van de maand een kloppende loonstrook kan worden gemaakt, staat bovenaan je lijst;

Elke maand, op of rond de 24ste, is de salarisadministratie van onze klanten helemaal tot in de puntjes klaar en kunnen de dag daarop de salarissen van de medewerkers van de klanten worden betaald;

Vragen van klanten en medewerkers van onze klanten beantwoorden over HR-gerelateerde zaken. Parate kennis op zowel loontechnisch als arbeidsrechtelijk gebied is cruciaal voor het vervullen van de vraagbaak-functie;

Monitoren en op tijd updaten van wet- en regelgeving is een cruciale verantwoordelijkheid, want anders werk je met onjuiste informatie;

Een onzichtbaar onderdeel van de salarisadministratie voor velen maar evenzo belangrijk is ervoor te zorgen dat de aangiften loonbelasting, aangiften pensioenfonds en alle aan- en afmeldingen bij diverse instanties prompt zijn gedaan;

Leren meedenken over hoe HR-processen en Payroll processen kunnen worden verbeterd, is onderdeel van je leertraject.

Het programma

Startdatum 1-7-2022 of 1-9-2022

Tijdens het traineeship word je in één jaar klaargestoomd tot HR/Payroll Consultant.

 

September - november

 • Leer onze organisatie kennen
 • Kennismaken met AFAS HRM/Payroll
 • Start PDL Module 1

December - Februari

 • Verdieping AFAS HRM/Payroll
 • Start PDL Module 2
 • Excel Basis vaardigheden

Maart - mei

 • Zelfstandig AFAS HRM/Payroll
 • Start PDL Module 3
 • Excel gevorderden 1

Juni - augustus

 • Evaluatie traineeship
 • Potentie bepalen + eventueel aanbod contract 

Een overzicht

Een traineeship bij TOSS

Door de combinatie van leren en werken, blijf je je ontwikkelen, maar doe je tegelijk ook veel werkervaring op. Wij plaatsen je bij verschillende opdrachtgevers, zodat je een “inkijk” krijgt bij meerdere organisaties. Natuurlijk wijzen wij een mentor aan om jouw werk/leertraject in goede banen te leiden. En het spreekt het voor zich dat ook andere collega’s (meer ervaren en senior) jou altijd bijstaan om te helpen.

Lees meer

Your Subtitle Goes Here
C

Tijdens het traineeship volg je de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie. Deze kennis is belangrijk voor een groot gedeelte van jouw werkzaamheden. Verder krijg je Excel-trainingen, doe je kennis op van AFAS Profit en/of andere HR-softwaresystemen en krijg je Softskilltrainingen waarbij talentontwikkeling en adviesvaardigheden centraal staan.

Aan het einde van jouw traineeship bekijken we gezamenlijk terug op wat je geleerd hebt, wat jouw kwaliteiten zijn en waar jouw interesses liggen. Aan de hand daarvan bekijken we samen wat een mooie vervolgstap is voor jouw carrière binnen onze organisatie. Vind je het werk als Payroll Consultant interessant en wil jij je hier verder in verdiepen? Dan kun je bijvoorbeeld een vervolgopleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS) gaan doen en doorgroeien tot Medior of zelfs Senior Payroll Consultant.

Ligt jouw interesse meer bij het adviseren van klanten op het gebied van (HR-)processen en de inrichting daarvan? Dan kun je ook een switch maken naar Business Consultancy. Bij de TOSS Academy zijn de opties breed en vinden we het belangrijk om te kijken naar ieder individu.

Vragen over het traineeship?

Neem contact op

Desi Whitoenkiat

Met een traineeship bij TOSS

Ben je nooit uitgeleerd

Your Subtitle Goes Here
C

Bij ieder traineeship bieden we een opleiding aan, die passend is bij het traineeship. Op deze manier blijf jij je verder ontwikkelen, maar volg je ook een opleiding die passend is bij jouw dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van het taineeship heb jij dus nog een diploma in the pocket!

Leer je tijdens het werken

Your Subtitle Goes Here
C

Naast de opleiding ga je natuurlijk ook aan het werk! Onze collega’s nemen jou mee in de dagelijkse werkzaamheden, zodat je naast het leren ook werkervaring opdoet. Je zult zien dat wat jij leert tijdens je opleiding, je gelijk in praktijk kunt brengen!

Krijg je volop mogelijkheden

Your Subtitle Goes Here
C

Bij de TOSS Academy bieden we naast bovenstaande ook andere ontwikkelingsmogelijkheden. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat onze medewerkers goed kunnen omgaan met Office 365. Excel en Outlook zijn bijvoorbeeld onderdelen, waarvan wij vinden dat iedere medewerker de basics moet kennen.

Groei je horizontaal of verticaal door

Your Subtitle Goes Here
C

Bij de TOSS Academy zijn de doorgroeimogelijkheden breed. Aan het einde van het traineeship bekijken we gezamenlijk wat een goede vervolgstap is voor jouw carriere. Wil je verder in het vakgebied waar jij in bent begonnen? Dan kun je horizontaal doorgroeien bij ons. Blijkt dat jouw interesses toch ergens anders liggen, dan bekijken we samen of je horizontaal kunt doorgroeien naar een andere functie binnen ons bedrijf.

Ontwikkel je jouw talent

Your Subtitle Goes Here
C

Bij de TOSS Academy vinden we het belangrijk om jouw talenten naar boven te halen. Over welke talenten beschik jij en hoe kun jij deze talenten inzetten als professional? Onze trainer is er in gespecialiseerd om dit bij mensen naar boven te halen en jou in je kracht te zetten.
De trainingen zijn een vast onderdeel tijdens het traineeship.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Solliciteer via onderstaande knop via ons platform TOSS Jobs. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Belafspraak

Telefonisch maken wij graag met je kennis en bespreken wij jouw motivatie. Past het traineeship echt bij je? Dan plannen wij een sollicitatiegesprek met je in.

Sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek vertellen we je meer over het traineeship, TOSS en natuurlijk over jou. Zijn we beiden enthousiast, dan maak jij binnenkort de toelatingstest.

Test

Heb jij het in je om Payroll Consultant te worden? Dit testen wij door middel van een vragenlijst.

Voorwaarden

Ben je goed door de test gekomen? Dan ontvang je van ons jouw arbeidsvoorwaarden. Als je vragen hebt, stel ze gerust!

Contract

Gefeliciteerd! Jij tekent je contract bij TOSS. Hier start jouw nieuwe avontuur als trainee Payroll Consultant.

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! Wil jij eerst wat vragen stellen? Neem dan contact op met info@toss-group.com. Door te solliciteren ga jij akkoord met onze privacyverklaring.

Voor deze vacature wordt externe acquisitie niet op prijs gesteld.

> Alle vacatures