Business Consultant

40 uur

HBO

Commercieel

Amsterdam en op locatie bij klanten

Ons bedrijf

TOSS biedt meer dan alleen payroll diensten. TOSS legt zich onder andere toe op (internationale) payroll diensten in de vorm van juridisch werkgeverschap, ondersteuning bij visumaanvragen voor expats, werkgeversadministratie en internationale recruitment consultancy.

Wat is je rol?

Bedrijven hebben vaak software pakketten aangeschaft voor verschillende bedrijfsdisciplines, mensen, middelen, materiaal, kosten, inkomsten etc. Allemaal bedoeld om de informatie over inzet van mensen, middelen, materialen en kosten inzichtelijk te maken zodat juiste keuzes en beslissingen kunnen worden gemaakt. Vaak ontstaat dan een “overload” aan applicaties waardoor men “door de bomen het bos niet meer ziet”.

Hetgeen de intrede van ERP software pakketten inluidt om het overzicht en de toegankelijkheid van de informatie weer te herstellen. Soms werkt dat, maar jammer genoeg zien we dat toch ook vaak stranden in goede bedoelingen.

Onze Business Consultants “maken zich sterk” om samen met de klant echt orde in de vaak versnipperde informatie te krijgen. Voor onze Business Consultants is “optimalisatie realiseren” hierin, concrete en werkbare handvatten bieden aan de medewerkers bij onze klanten zodat er ook daadwerkelijk mee gewerkt gaat worden.

Wij werken met het ERP systeem Profit. Hiermee kan informatie binnen de domeinen van Personeel, Financiën, Logistiek en Sales zichtbaar/toegankelijk worden gemaakt. In onze praktijk hebben wij ervaren dat informatie die met Profit beschikbaar komt solide input levert voor beleidsbeslissingen op het vlak van Human Resources Management (HRM)/Payroll, Financieel en Customer Relation Management (CRM: relatiebeheer, cliëntenbeheer, etc). Uiteraard is dit wel afhankelijk van welk onderdeel wordt ingericht.

Business Consultants kunnen zowel op locatie werken als op kantoor. Vaak zien we dat we bij het uitvragen en verdiepen in de wensen van de klant wel een paar dagen bij de klant zijn. Het bouwen gebeurt dan op kantoor, het testen op locatie bij de klant en verder bouwen op kantoor. Op het moment dat het gebouwde applicatie-onderdeel “Live” gaat, dan ben je ook afwisselend bij de klant en op kantoor.

Wat ga je doen?

Je bent gedreven, integer, flexibel en je werkt accuraat.  Je bent prettig in de omgang en in bezit van rijbewijs B. Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en bent helemaal thuis in:

N

Samen met de opdrachtgever breng je bedrijfsprocessen en informatiebehoeften in kaart. Je bent ertoe instaat om de wensen en behoeften van de opdrachtgever te vertalen naar concrete voorstellen voor inrichting van informatie over verschillende bedrijfsonderdelen. Hiervoor ben je op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten binnen Profit.

N

Optimalisatie betekent vervolgens dat wordt gekeken naar de bestaande software infrastructuur en deze wordt beoordeeld op diens bruikbaarheid. Ook wordt in kaart gebracht welke “add-ons” dienen te worden ontwikkeld om informatie correct te ontsluiten…in samenwerking met Profit.

N

Implementatie betekent dat de Business Consultant Profit en al diens ERP-functionaliteiten gaat inrichten en installeren (HRM/Payroll en/of Financieel/ERP). Implementatie en optimalisatie betekenen ook en vooral het adviseren van de medewerkers bij de klanten over het gebruik en de mogelijkheden van Profit. Pas als zij het snappen en er echt mee werken is een implementatie en optimalisatie geslaagd.

N

Nazorg bij een implementatie en optimalisatie is tevens een onderdeel van het werk. Een aantal weken na oplevering vindt er een evaluatie plaats, waarbij er wordt gekeken of hetgeen wat opgeleverd is goed werkt of dat er nog kleine verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

N

Vooral bij de invoering van Profit is het van belang dat je technisch al de “ins and outs” van Profit beheerst zodat je dit ook goed kan overbrengen op (de medewerkers van) de klant. Evenzo is het kennen en begrijpen van de business van onze opdrachtgevers van belang omdat je dan ook kunt inregelen welke informatie zij zeker als output willen zien.

N

Het beter en soepeler laten verlopen van werkprocessen vergt inzicht in die processen maar ook het besef wat er dan beter kan. Dit betekent dat je als Business Consultant wel een keer een veranderingsproces moet hebben meegemaakt want alleen dan kun je de informatiebehoefte bepalen die Profit moet leveren.

N

Vanwege je primaire verantwoordelijkheid voor de inrichting van Profit bij de opdrachtgever, is het natuurlijk van groot belang dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen van ERP systemen en de toepassing daarvan. Alleen op deze manier kun je de opdrachtgevers adviseren over de nieuwste functionaliteiten.

Wat vragen wij?

N

Master of Bachelor diploma richting Bedrijfseconomie of een relevante combinatie van opleiding en werkervaring;

N

Ervaring met beheer van ERP systemen;

N

Gedrevenheid, accuratesse en leergierigheid maken onderdeel uit van wie je bent;

N

Stressbestendig, flexibel, goed kunnen omgaan met strakke deadlines, goed kunnen plannen en organiseren;

N

Goede communicatieve en adviesvaardigheden en prettig in de omgang;

N

Je bent in het bezit bent van een rijbewijs B;

N

Iemand die past in onze kernwaarden:

  • Enthousiast: We zijn gedreven over wat wij doen en dat vind je terug in de energie en kracht waarmee wij te werk gaan. Voor onszelf en voor onze relaties.
  • Betrouwbaar: We komen niet alleen onze afspraken na, we gaan ook vertrouwelijk om met alle gevoelige informatie die wij in ons beheer hebben.
  • Betrokken: We kunnen op elkaar bouwen en staan voor elkaar klaar. Dit zorgt voor een sterke basis. Dit geldt niet alleen binnen ons team, ook met onze klanten denken wij altijd mee.
  • Flexibel: We zijn benaderbaar, denken in oplossingen en staan open voor verandering en nieuwe mogelijkheden.

Geïnteresseerd?

TOSS laat het volledige recruitment proces door Authentiek P&O Adviesdiensten uit Den Haag uitvoeren. Daarom vragen wij jou om jouw meest recente CV en begeleidende (sollicitatie)brief te sturen naar timothy.aarbodem@authentiek.com (Timothy Aarbodem). Voor meer informatie over de rol kan je ook bellen naar Authentiek via: +31 (0)70 370 88 88.

Voor deze vacature wordt externe acquisitie niet op prijs gesteld.

Door te solliciteren ga jij akkoord met onze privacyverklaring.

> Alle vacatures