Sales Support

24 - 40 uur

MBO

Sales

Amsterdam

Start: Zo spoedig mogelijk

Duur: 7 maanden met mogelijke verlenging

Locatie: Amsterdam

Fulltime/Voltijds: 24-40 uur per week

Parttime/Fulltime: Bij voorkeur 40 uur per week. Parttime 24 uur per week is mogelijk. Het liefst woensdag wel op kantoor.

Ons bedrijf 

TOSS biedt meer dan alleen payroll diensten. TOSS legt zich onder andere toe op (internationale) payroll diensten in de vorm van juridisch werkgeverschap, ondersteuning bij visumaanvragen voor expats, werkgeversadministratie en internationale recruitment consultancy. Om de groei ambitie in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een Sales Support.

Wat is je rol?

Met raad en daad bijstaan en ondersteunen van de marketing & sales manager en diens vervanger (deputy), is de hoofddoelstelling in de rol van Sales Support. In de waan van alle dag en zeker in de uitzendbranche kunnen er “stress-ige” situaties ontstaan waarbij mensen (lees management) niet altijd even vriendelijk reageren. Vooral dan is het van belang dat je voor jezelf en anderen de juiste prioriteiten kunt stellen en uitdragen. Initiatief en de werkzaamheden naar eigen inzicht doen is prima, als je maar wel de (wettelijke en bedrijfs-) regels en procedures in acht neemt. Zeker zijn er standaarden en routine taken die gedaan moeten worden. Maar er komen ook werkzaamheden voorbij die voor 90% standaard zijn, maar net (misschien voor 10%) een andere aanpak nodig hebben. Ook die details zie je en draai je je hand niet voor om.

Wat ga jij doen? 

N

Vergadernotulen, de algehele planning van het management, bijhouden van de managementagenda en alle nodige regelingen treffen voor vergaderingen en reizen;

N

Zelfstandig doorverwijzen en beantwoorden routine-/standaard correspondentie. Verzamelen en voorbereiden van geschikt materiaal voor rapporten, vergaderingen en presentaties, rekening houdend met de algemene richtlijnen van het management;

N

Organiseren, up to date houden en beheren van bestanden, correspondentie en administratie;

N

Uitvoeren van routinematige taken van administratieve aard met betrekking tot de activiteiten van het management en/of de afdeling volgens vastgestelde beleidslijnen en procedures;

N

Fungeren als receptionist voor management, screenen van telefoontjes, brieven en/of bezoekers, beantwoorden van routinevragen en het doorverwijzen van meer complexe verzoeken naar management;

N

Kennis vergaren/bewustwording van beleid, processen en procedures.

Administratieve activiteiten bestaan uit

N

Verzending en beheer van een gecentraliseerde Inbox. De inbox is niet alleen bedoeld voor verkoopleads. De soorten vragen die binnenkomen en moeten worden verzonden, zijn: pre- en post-salesondersteuning, datumquery’s (beheer), verkoopleads (proef- /sample-/trial- en andere verzoeken);

N

Creëren of bijwerken van verkoopleads in CRM-tool/database, aanmaken van contracten, aanmaken of bijwerken van administratie/back-up van administratie, e-mailbevestiging naar klanten sturen, controles uitvoeren op de klant (website, e-mailadres, concurrenten), identificeren wie de klant behandelt (payroll- en/of business consultants), Contacten onderhouden met management om goedkeuring te bevestigen/af te wijzen, CRM-tool updaten en eventueel bestelinstructies verzenden (e-maillinks, et cetera), Offertes, Offerte maken met behulp van offertetool, Controleren of prijzen correct zijn, Controle of de offerte is goedgekeurd/opvolgen waar nodig en het management hiervan op de hoogte brengen, Opmaken van facturen en/of creditnota’s.

Wat vragen wij?

N

MBO4 opleiding Commerciële Economie of een andere relevante combinatie van opleiding en ervaring;

N

Ervaring in een soortgelijke management assistent rol bij voorkeur in de uitzendbranche;

N

Gedrevenheid, accuratesse, oog voor detail en leergierigheid maken onderdeel uit van wie je bent;

N

Stressbestendig, flexibel, goed kunnen omgaan met strakke deadlines, goed kunnen plannen en organiseren en hoge standaard in termen van kwaliteit en output;

N

Goede communicatieve en adviesvaardigheden en prettig in de omgang;

N

Vloeiend in Engels in woord en geschrift;

N

Hbo werk- en denkniveau;

N

Iemand die past in onze kernwaarden:

    • Enthousiast: We zijn gedreven over wat wij doen en dat vind je terug in de energie en kracht waarmee wij te werk gaan. Voor onszelf en voor onze relaties.
    • Betrouwbaar: We komen niet alleen onze afspraken na, we gaan ook vertrouwelijk om met alle gevoelige informatie die wij in ons beheer hebben.
    • Betrokken: We kunnen op elkaar bouwen en staan voor elkaar klaar. Dit zorgt voor een sterke basis. Dit geldt niet alleen binnen ons team, ook met onze klanten denken wij altijd mee.
    • Flexibel: We zijn benaderbaar, denken in oplossingen en staan open voor verandering en nieuwe mogelijkheden.

Additionele informatie

Mogelijkheden zijn er altijd binnen TOSS. Ligt iets je goed en kan of moet er zelfs een functie voor worden gecreëerd dan staan we hier voor open. Stel je vindt Sales zo leuk en je kan het goed dan is doorgroei naar een Sales functie zeker mogelijk! Het doel is groeien dus dit betekent dat het Sales team op den duur sowieso wordt uitgebreid. Als je je werk goed doet kan er best veel.

Geïnteresseerd?

TOSS laat het volledige recruitment proces door Authentiek P&O Adviesdiensten uit Den Haag uitvoeren. Daarom vragen wij jou om jouw meest recente CV en begeleidende (sollicitatie)brief te sturen naar timothy.aarbodem@authentiek.com (Timothy Aarbodem). Voor meer informatie over de rol kan je ook bellen naar Authentiek via: +31 (0)70 370 88 88.

Voor deze vacature wordt externe acquisitie niet op prijs gesteld.

Door te solliciteren ga jij akkoord met onze privacyverklaring.

> Alle vacatures