Traineeship Human Resources / Payroll Consultant

40 uur

MBO-4/HAVO/VWO

HR - Payroll

Amsterdam/Den Haag

Start:                                  Bij voorkeur 1-09-2022

Duur:                                  1 jaarcontract en daarna mogelijkheid tot instroom

Locatie:                              Afwisselend Amsterdam en Den Haag

Fulltime/Voltijds:               40 uur per week

Ons bedrijf 

TOSS biedt meer dan alleen payroll diensten. TOSS legt zich onder andere toe op (internationale) payroll diensten in de vorm van juridisch werkgeverschap, ondersteuning bij visumaanvragen voor expats, werkgeversadministratie en internationale recruitment consultancy. 

 

Heb je onlangs je studie afgerond en lijkt jou een baan in de richting Human Resources (HR) interessant, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen in HR? Of ben je gestopt met je opleiding, maar wil je wel graag verder leren? Of ben je nog niet zo lang geleden begonnen met werken, maar zou je graag iets anders willen doen? Dan is het traineeship tot Human Resources /Payroll Consultant bij de TOSS Academy iets voor jou!

Wat is je rol?

De HR-afdeling en salarisadministratie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom is ons traineeship een combinatie van beide. Hoe beide afdelingen reilen en zeilen en waarom een goede administratie van essentieel belang is, gaan wij je leren. De juistheid en tijdigheid van de salarisverwerking is iedere maand weer een belangrijk doel. Zonder jou krijgen de medewerkers van onze klanten niet betaald! Je leert het overzicht te houden over en inzicht hebben in het werkproces. Verder leer je om te gaan met onverwachte knel/aandachtspunten en piekmomenten.

Wet- en regelgeving op het vlak van arbeidsrecht is sterk aan verandering onderhevig; zeker de laatste paar jaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat klanten veel naar een Payroll Consultant komen met de vraag: “hoe zit dat ook alweer?”, variërend van CAO issues, arbeidscontracten, leaseauto’s, werkkostenregeling, ziektekostenregeling en ga zo maar door. Als Trainee leer jij hoe je gevraagd en ongevraagd advies geeft over de vraagstukken.

Wat is je rol?

Door de combinatie van leren en werken, blijf je je ontwikkelen maar doe je tegelijk ook veel werkervaring op. Wij plaatsen je bij verschillende opdrachtgevers, zodat je een “inkijk” krijgt bij meerdere organisaties. Natuurlijk wijzen wij een mentor aan om jou werk/leertraject in goede banen te leiden. En het spreekt het voor zich dat ook andere collega’s (meer ervaren en senior) jou altijd bijstaan om te helpen. 

Tijdens het traineeship volg je de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie. Deze kennis is belangrijk voor een groot gedeelte van jouw werkzaamheden. Verder krijg je Excel-trainingen, doe je kennis op van AFAS Profit en/of andere HR-softwaresystemen en krijg je Softskilltrainingen waarbij talentontwikkeling en adviesvaardigheden centraal staan.

Aan het einde van jouw traineeship bekijken we gezamenlijk terug op wat je geleerd hebt, wat jouw kwaliteiten zijn en waar jouw interesses liggen. Aan de hand daarvan bekijken we samen wat een mooie vervolgstap is voor jouw carrière binnen onze organisatie. Vind je het werk als Payroll Consultant interessant en wil jij je hier verder in verdiepen? Dan kun je bijvoorbeeld een vervolgopleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS) gaan doen en doorgroeien tot Ervaren (“Medior”) of zelfs Senior Payroll Consultant. Ligt jouw interesse meer bij het adviseren van klanten op het gebied van (HR-)processen en de inrichting daarvan? Dan kun je ook een switch maken naar Business Consultancy. Bij de TOSS Academy zijn de opties breed. Daarom vinden we het in relatie tot die opties belangrijk, om te kijken naar ieder individu en zijn/haar interesses en kwaliteiten.

Wat ga jij doen? 

N

De correcte verwerking van medewerkersgegevens in het systeem en zorgen dat de salarisgegevens goed staan, zodat aan het einde van de maand een kloppende loonstrook kan worden gemaakt, staat bovenaan je lijst;

N

Elke maand, op of rond de 24ste, is de salarisadministratie van onze klanten helemaal tot in de puntjes klaar en kunnen de dag daarop de salarissen van de medewerkers van de klanten worden betaald;

N

Vragen van klanten en medewerkers van onze klanten beantwoorden over HR-gerelateerde zaken. Parate kennis op zowel loontechnisch als arbeidsrechtelijk gebied is cruciaal voor het vervullen van de vraagbaak-functie;

N

Monitoren en op tijd updaten van wet- en regelgeving is een cruciale verantwoordelijkheid, want anders werk je met onjuiste informatie;

N

Een onzichtbaar onderdeel van de salarisadministratie voor velen maar evenzo belangrijk is ervoor te zorgen dat de aangiften loonbelasting, aangiften pensioenfonds en alle aan- en afmeldingen bij diverse instanties prompt zijn gedaan;

N

Leren meedenken over hoe HR-processen en Payroll processen kunnen worden verbeterd, is onderdeel van je leertraject.

Wat vragen wij?

N

HAVO/VWO en/of MBO 4 (diverse studierichtingen zijn welkom) of HBO werk- en denkniveau opgebouwd door een combinatie van opleiding en ervaring;

N

Het is een pré als je in het bezit bent van een rijbewijs B;

N

Gedrevenheid, accuratesse en leergierigheid maken onderdeel uit van wie je bent;

N

Iemand die past in onze kernwaarden:

  • Enthousiast: We zijn gedreven over wat wij doen en dat vind je terug in de energie en kracht waarmee wij te werk gaan. Voor onszelf en voor onze relaties.
  • Betrouwbaar: We komen niet alleen onze afspraken na, we gaan ook vertrouwelijk om met alle gevoelige informatie die wij in ons beheer hebben.
  • Betrokken: We kunnen op elkaar bouwen en staan voor elkaar klaar. Dit zorgt voor een sterke basis. Dit geldt niet alleen binnen ons team, ook met onze klanten denken wij altijd mee.
  • Flexibel: We zijn benaderbaar, denken in oplossingen en staan open voor verandering en nieuwe mogelijkheden.

Geïnteresseerd?

TOSS laat het volledige recruitment proces door Authentiek P&O Adviesdiensten uit Den Haag uitvoeren. Daarom vragen wij jou om jouw meest recente CV en begeleidende (sollicitatie)brief te sturen naar timothy.aarbodem@authentiek.com (Timothy Aarbodem). Voor meer informatie over de rol kan je ook bellen naar Authentiek via: +31 (0)70 370 88 88.

Voor deze vacature wordt externe acquisitie niet op prijs gesteld.

Door te solliciteren ga jij akkoord met onze privacyverklaring.

> Alle vacatures